Piersi z kurczaka nadziewane Prosciutto i serem Gruyère (Kurczak Cordon Bleu)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać piersi kurczaka nadziewane Prosciutto i ser Gruyère (Kurczak Cordon Bleu) spróbować. Ten przepis służy 4. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 44g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, ser gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sunny ' s Ham and Cheese faszerowane piersi z kurczaka (Kurczak Cordon Bleu), Gruyere, rukola i Prosciutto-nadziewane piersi z kurczaka, oraz Ser i Prosciutto nadziewane piersi z kurczaka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową i odstawić na bok.
W płytkim naczyniu umieścić panko i 1 łyżkę oleju, doprawić solą i pieprzem, i równomiernie połączyć rękami.
Umieść Dijon i pozostałe 4 łyżeczki oleju w innym płytkim naczyniu i ubijaj, aby połączyć. Odstawić oba naczynia na bok.
Każdą pierś z kurczaka przeciąć poziomo na pół.
Umieść 1 kawałek kurczaka na powierzchni roboczej, przykryj folią i funt do nawet grubości 1/4 cala młotkiem do mięsa, wałkiem do ciasta lub dnem patelni; przenieś do dużej płyty. Powtórz z pozostałymi kawałkami kurczaka.
Połóż kurczaka na desce do krojenia i dopraw obie strony solą i pieprzem. Ułóż kawałki tak, aby najwęższe końce były skierowane do ciebie.
Umieścić 1 kawałek prosciutto na wierzchu kawałka kurczaka pionowo, a drugi kawałek prostopadle, tworząc wzór Krzyża. Centruj ćwierć sera poziomo nad prosciutto. Złóż oba kawałki prosciutto na ser, aby całkowicie pokryć i zamknąć go. Spód kurczaka w górę na ser-i-prosciutto pakiet do zamknięcia go, a następnie zwinąć szczelnie do cylindra. Użyj 2 wykałaczek, aby zabezpieczyć rolkę; odstaw na bok. Powtórz z pozostałym kurczakiem, prosciutto i serem.Zanurz 1 kawałek kurczaka w mieszaninie Dijon i zwiń, aby pokryć go cienką, równą warstwą. Następnie umieść go w panko, zwiń do obtarcia i naciśnij bułkę tartą na kurczaka, aby się przylgnął.
Umieść panierowanego kurczaka na przygotowanej blasze do pieczenia i powtórz z pozostałymi cylindrami z kurczaka, rozstaw je równomiernie na blasze.
Piec, aż ser topi się i kurczak jest gotowane przez całą drogę, o 45 protokół.
Usuń wykałaczki i podawać natychmiast.