Piersi z kurczaka nadziewane krewetkami w sosie szampańskim
Piersi z kurczaka wypełnione krewetkami w sosie szampańskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,66 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 28g białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek, śmietana do bicia, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Sylwester. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piersi z kurczaka w sosie Skałkowo-krewetkowym, Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, oraz Tagliatelle Z Krewetkami I Sosem Maślanym Szampana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Między arkuszami folii z tworzywa sztucznego lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie funtuj płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala.
Po 1 stronie każdej piersi kurczaka posmarować 1/2 łyżeczki musztardy, posypać 1/4 łyżeczki soli. Top każdej piersi kurczaka z 3 krewetek. Zaczynając od krótkiej strony, zwijamy kurczaka; zabezpieczamy wykałaczką.
W 8-do 10-calowej patelni nonstick, masło ciepła i oleju na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować od 5 do 8 minut, często zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
Wymieszać z szalotką i szampanem. Przykryć; gotować 3 do 5 minut lub aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy środek najgrubszej części jest cięty (165F).
Usuń kurczaka z patelni na talerz; przykryć i ogrzać.
Wymieszać śmietanę i pozostałą 1/2 łyżeczki soli do mieszaniny szampana.
Podgrzać do wrzenia. Nadal gotować około 5 minut, stale mieszając, aż sos zgęstnieje i zmniejszy się o połowę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać posiekane letnie pikantne.
SOS podawać z kurczakiem.
Dekoruj gałązkami letniego pikantnego smaku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio