Piersi z kurczaka balsamiczne i Szalotkowe
Balsamiczne i Szalotkowe piersi z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 313 kalorii, 49g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym, Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-szalotkowym, oraz Piersi Z Kurczaka Balsamiczne.
Instrukcje
Kurczaka posypać równomiernie pieprzem i solą.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżeczki oliwy z oliwek do patelni.
Dodać kurczaka, mięso strona w dół; gotować 7 minut lub aż rumiane. Obróć kurczaka; gotować 3 minuty.
Kurczaka ułożyć na patelni z galaretką.
Piec w 350 przez 23 minuty lub do końca.
Przywrócić patelnię do średnio wysokiego ciepła.
Dodaj pozostały olej, szalotki i czosnek; smażyć przez 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj pomidor i pastę pomidorową; smaż przez 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj bulion; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać ocet; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 20 minut lub do zmniejszenia do 2/3 szklanki, mieszając od czasu do czasu.
SOS podawać z kurczakiem.