Piersi z kaczki z wiśniami

Piersi z kaczki z wiśniami
Piersi z kaczki z wiśniami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wiśnie, szalotki, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Piersi z kaczki z wiśniami, Pieczona Pierś Z Kaczki Z Wiśniami, oraz Bezglutenowa Sałatka z dzikiego ryżu z kurkami, wiśniami i śmietaną nerkowca.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W małym rondlu połącz wino z suszonymi wiśniami i duś na małym ogniu przez 3 minuty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
W każdej z 2 dużych patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Piersi kaczki przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
4
Dodaj 6 piersi kaczki do każdej patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane i średnio rzadkie, o 4 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Przełożyć piersi kaczki na blachę do pieczenia, przykryć folią i ogrzać w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Dodaj połowę grzybów i szalotki do każdej patelni, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając raz, aż będą rumiane, o 4 protokół. Odkryć i dodać 1/2 szklanki wody do każdej patelni. Dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z patelni, aż woda zmniejszy się o połowę, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj połowę mieszaniny wiśni i wina do każdej patelni i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 3 protokół. Zeskrobać zawartość 1 patelni do drugiej. Wymieszać z musztardą miodową i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Musztarda MIODOWAMusztarda MIODOWA
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wyjąć z piekarnika piersi kaczki i wlać do sosu nagromadzone soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Pokrój piersi kaczki w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala i ułóż je na rozgrzanym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
10
Do sosu wlać dowolne soki rzeźbiarskie. Podgrzej SOS krótko i polej go kaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała KaczkaCała Kaczka
11
Podawać od razu z szafranowym Pilafem ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
12
Rekomendacja win: czerwone wino, takie jak Quinta do Carvalhinho Bairrada Reserva z Portugalii z 1991 roku lub Cune Imperial Gran Reserva Rioja z Hiszpanii z 1989 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Uwagi: jedna porcja: kalorie 209 kcal, Tłuszcz całkowity 3 g, Tłuszcze nasycone .3 gm
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia38
Magazyn