Pierogi żurawinowo-jabłkowe z karmazynowym sosem
Need a dairy free side dish? Pierogi żurawinowe z sosem karmazynowym mogą być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1124 kalorii, 12g białka, oraz 54g tłuszczu. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli, jajko, cukierki cynamonowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pierogi żurawinowo-jabłkowe z karmazynowym sosem, Crimson Cranberry Punch, oraz Żurawinowo-Glazurowane Pierogi Z Jabłkami.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400ºF. Lekko nasmaruj dno jelly roll pan, 15 1/2 x 10 1/2 x 1 cala lub duży arkusz ciastek ze skróceniem. W rondlu 1-quart, sos żurawinowy ciepła, sok pomarańczowy i cukierki na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest gorąca i cukierki są topione; usunąć z ognia.
W średniej misce pokrój skracanie na mąkę i sól, używając blendera do ciast lub przecinając 2 noże, aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 18x16 cali.
Pokrój ciasto na cztery 8-calowe kwadraty, używając noża lub noża do ciasta.
Wyciąć liście z pozostałego 2-calowego kawałka ciasta, za pomocą małego noża w kształcie liści, noża do ciasta lub noża.
Umieść jabłko na każdym placu ciasta. Łyżka 1 łyżka sosu żurawinowego mieszanki do środka każdego jabłka.
Każde jabłko posypać 1 łyżeczką cukru. Zwilżyć narożniki placków ciasta. Przynieś 2 przeciwległe rogi ciasta na jabłko; szczypta do zapieczętowania. Powtórz z pozostałymi rogami; szczypta krawędzie ciasta do uszczelnienia. Udekoruj liśćmi ciasta.
Na patelni ułożyć pierogi.
Posmarować jajkiem; posypać dodatkowym cukrem.
Piec około 30 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i jabłka są miękkie.
Każde pierogi udekorować liściem mięty.
Podawać na ciepło z pozostałą mieszanką sosu.