Pierogi z kurczakiem i maślanką mamy

Pierogi z kurczakiem i maślanką mamy
Pierogi z kurczakiem i maślanką mamy mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 31g białka, oraz 30g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Taste Of Home ma 76 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 35 minut. Z łyżką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kremowe pierogi z kurczakiem i maślanką, Rosół z kluskami maślanymi, oraz Szybki Rosół Z Kluskami Maślanymi.

Instrukcje

1
W garnku lub holenderskim piekarniku połącz pierwsze siedem składników. Doprowadzić do wrzenia; odtłuścić pianę z bulionu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 godziny lub do miękkości kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2
Usuń kurczaka; gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, odkostnić i pokroić w kostkę. Odcedź bulion, rezerwując bulion i warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3
W tym samym garnku rozpuść masło. Dodaj mąkę, paprykę i pieprz do uzyskania gładkości. Stopniowo mieszaj 6 filiżanek zarezerwowanego bulionu (zachowaj pozostały bulion do innego użytku). Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty. Zmniejszyć ogień; dodać śmietanę, zarezerwowane warzywa i kurczaka. Przykryj i zagotuj; zmniejszyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Rozproszony Sos TabascoRozproszony Sos Tabasco
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
W przypadku pierogów w misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Połącz jajka, maślankę i masło; wymieszaj z suchymi składnikami, aby uzyskać sztywne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
6
Upuść łyżki stołowe na gotującą się mieszankę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do kluski wyjdzie czysta (nie podnoś pokrywy podczas gotowania na wolnym ogniu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
7
Podawaj natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn