Pierogi Drożdżowe
Need a wegetariańska przystawka? Pierogi drożdżowe mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Spróbuj naan bez drożdży, jak zrobić naan bez drożdży na kuchence, appam bez drożdży, jak zrobić appam bez drożdży, oraz Roladki Drożdżowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu umieścić mleko i masło i dusić na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie umieszczonej w małej misce. Odstawić.
Połącz jajka, cukier i sól w dużej misce i wymieszaj, aż dokładnie się wymieszasz. Stopniowo mieszaj mąkę, na przemian z mlekiem i mieszankami drożdżowymi. Zbierz ciasto w kulkę. Przykryj miskę ściereczką i pozostaw ciasto 20 minut.
Wlać rosół z kurczaka do dużego garnka. Doprowadzić bulion do wrzenia na średnim ogniu.
W międzyczasie posypać mąkę czystą deską lub blatem. Obrócić ciasto na deskę i lekko ugniatać, aż będzie gładkie i satiny, o 3 protokół.
Dodaj trochę więcej mąki, jeśli ciasto jest lepkie.
Rozwałkować ciasto na około 1/2 cala grubości. Użyj noża do masła, aby pokroić ciasto na paski o szerokości 2 cali i umieścić paski w wrzącym bulionie. Pierogi początkowo toną, a następnie wyrastają na powierzchnię po ugotowaniu, około 10 minut.
Usunąć pierogi z bulionu łyżką szczelinową i osuszyć na talerzu.