Piernikowy Kościół Wiejski
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezmlecznych, Gingerbread Country Church może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 1 osobie. Za 32,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 79% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 16200 kalorii, 160 g białka i 468 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru pudru, proszku bezowego, mielonego imbiru i wody. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Będzie hitem na Twojej świątecznej imprezie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 73%, to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj Church Windows II, Church Windows I i Church Supper Potatoes, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Przygotowanie ciasta: W bardzo dużej misce utrzeć śmietanę z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbić melasę i jajka.
Połącz mąkę, imbir, cynamon, sól, gałkę muszkatołową i goździki; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Przykryj i schładzaj przez 2 godziny lub do czasu, aż będzie można je łatwo obsłużyć.
Odrysuj wzory na woskowanym papierze; odetnij. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto partiami na grubość 1/4 cala. grubość. Ułóż wzory na cieście i wytnij. Za pomocą ostrego noża natnij kontury drzwi w miejscach wskazanych na wzorze, uważając, aby nie przeciąć ciasta na wylot.
Za pomocą wykałaczki narysuj linie w cieście, tworząc gonty na elementach dachu. Aby uformować bocznicę, wciśnij krawędź linijki w pozostałe elementy z wyjątkiem lukarn i wieży. (Trzymaj kawałki przykryte, aby zapobiec wyschnięciu.)
Za pomocą małego noża i linijki wytnij dwa paski o szerokości 1/4 cala na krzyż.
Wytnij dwa paski o szerokości 1/4 cala na klamki drzwi. Pracując odręcznie, wytnij ścieżkę o szerokości 2-1/2 cala.
Zwiń niewielką ilość ciasta w kulki; naciskaj na ścieżkę, tworząc kamienie.
Wszystkie kawałki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu zarumienienia.
Całkowicie wyciąć drzwi. Ostudź pierniki na patelniach przez 2 minuty, a następnie ostrożnie wyjmij je na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Przełóż przednią i boczną część kościoła na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż pokruszone cukierki do wycięć w oknach.
Piec w temperaturze 400° przez 3-4 minuty lub do momentu rozpuszczenia cukierków. Pracując szybko, ostrożnie wciśnij kawałki lukrecji w okna, tworząc efekt szkła ołowiowego. Całkowicie ostudzić na blachach do pieczenia.
Zabarwić wodę żądaną ilością czerwonego barwnika spożywczego. Za pomocą pędzla nałóż mieszaninę farb na dach, elementy wieży i lukarn; delikatnie osusz ręcznikiem papierowym i pozostaw do wyschnięcia.
Aby zrobić lukier: W bardzo dużej misce wymieszaj cukier cukierniczy i proszek bezowy.
Dodaj wodę; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia. Ubijaj na wysokich obrotach przez 4-5 minut lub do momentu uzyskania sztywnej piany.
Przenieś 2 szklanki lukru do innej miski; ubić z cynamonem, aż się rozpuści. Lukier należy zawsze przykrywać wilgotną ściereczką.
Montaż kościoła: Wyciśnij lukier cynamonowy wzdłuż podstawy i jednej strony frontu kościoła oraz przylegającej ściany bocznej.
Na desce do ciasta układaj ściany pod kątem prostym względem siebie; rekwizyt z małymi puszkami. Oblodzenie wzdłuż wewnętrznych i zewnętrznych krawędzi zapewnia dodatkową stabilność. Powtórz tę czynność z drugą ścianą boczną i tyłem kościoła.
Pozostaw do całkowitego wyschnięcia.
W przypadku wieży: Wyciśnij lukier cynamonowy wzdłuż jednej strony podstawy wieży i jednej przylegającej ściany bocznej. Układamy względem siebie pod kątem prostym i układamy na woskowanym papierze; oblodzenie rurowe wzdłuż wewnętrznej krawędzi dla dodatkowej stabilności. Trzymaj w miejscu aż do zestalenia. Powtórz z pozostałą stroną i tyłem podstawy wieży. Powtórz dla wieży.
Pozostaw do całkowitego wyschnięcia.
Wyciśnij lukier cynamonowy wzdłuż górnych krawędzi podstawy wieży; dołączyć wieżę.
Pozostaw do całkowitego wyschnięcia.
Montaż dachu: Wyciśnij lukier cynamonowy wzdłuż górnych krawędzi ścian kościoła. Ułóż elementy dachu tak, aby z przodu i z tyłu był równy zwis. Lukier rurowy wzdłuż krawędzi łączenia. Podpieraj spody elementów dachu puszkami, aż dach całkowicie wyschnie. Wylej lukier na krawędzie wieży i przymocuj do dachu. Połącz poprzeczki lukrem; przymocuj do krawędzi dachu.
W przypadku lukarn: Na powierzchni roboczej ustaw elementy lukarn pod kątem względem siebie, tworząc siedem lukarn. Wyciśnij lukier cynamonowy wzdłuż łączonych krawędzi.
Pozostaw do całkowitego wyschnięcia. Wyciśnij lukier na krawędzie lukarn i przymocuj nad oknami. Przytrzymaj w miejscu, aż będzie bezpieczne, około 1 minuty.
Wykończenie: Zabarwij niewielką ilość lukieru na zielono i niewielką ilość na czerwono. Używając końcówki z gwiazdką nr 14 i zielonego lukru, udekoruj drzwi wieńcami z rurek. Używając okrągłej końcówki nr 2 i czerwonego lukru, wyciskaj jagody na wieńce. Z lukrem cynamonowym przymocuj uchwyty do drzwi; przymocuj drzwi do frontu kościoła.
W przypadku drzew podgrzej niewielką ilość syropu kukurydzianego w kuchence mikrofalowej, aż będzie rzadki; posmaruj szyszkami cukru. Posypać posypką. W przypadku krzewów niewielką ilość lukieru rozcieńczyć wodą i zabarwić na zielono.
Polać płatkami kukurydzianymi; wrzucić do płaszcza.
Rozłóż na woskowanym papierze.
Odstaw do momentu ustawienia. Do cukierków Rolo dodawaj płatki kukurydziane z lukrem.
Deskę ciasta pokryj białym lukrem. Natychmiast wciśnij ścieżkę w lukier. Ułóż drzewa i krzewy według uznania.
Umieść kokos w robocie kuchennym; przykryć i rozdrobnić, aż zostaną drobno posiekane.
Posyp kościół, drzewa i ziemię.