Piernikowy Bochenek
Piernik może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego cynamonu, śliwki żywności dla niemowląt, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Spróbuj Piernikowy Bochenek, Piernikowy Bochenek, oraz Piernikowy Bochenek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki uniwersalnej i mąki pełnoziarnistej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki, proszek do pieczenia, imbir, soda oczyszczona, sól, kardamon, cynamon i gałka muszkatołowa połączyć w dużej misce.
W średniej misce połączyć mleko i kolejne 4 składniki (przez jajka), mieszając trzepaczką do wymieszania.
Dodać cukier, mieszając aż do dobrze wymieszanego. Zrób dobrze w środku mieszanki mąki.
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki; mieszać tylko do połączenia. Wymieszać z rodzynkami. Zeskrobać ciasto na 9 x 5-calowy Bochenek pokryty sprayem do gotowania, za pomocą gumowej szpatułki.
Posypać orzechy włoskie w 2 1/2-calowy szeroki pasek w dół środka bochenka.
Piec Bochenek w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do momentu, gdy drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Chłodny bochenek na patelni na stojaku z drutu.