Piernikowy Bochenek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj piernikowego Bochenka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 379 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jeśli masz sól koszerna, brązowy cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Piernikowy Bochenek, Piernikowy Bochenek Figowy, oraz Piernikowy Bochenek.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177° i zorganizować stojak w środku. Płaszcz 9-calowy-na-5-calowy bochenek patelni z masłem, kurzu z mąką, i Tapp nadmiar.
Mąkę, imbir, sodę oczyszczoną, cynamon, sól, ziele angielskie i goździki połączyć w dużej misce.
Trzepaczka do napowietrzania i rozbicia grudek; odstawić. W osobnej średniej misce wymieszaj razem maślankę i wanilię, aż się połączą.
Połącz masło i brązowy cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Beat na średniej prędkości, aż światło w kolorze i puszyste, o 5 minut. Beat w melasie, aż dobrze połączone, a następnie dodać jajka, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu, aż dobrze włączone.Zatrzymać mikser i zeskrobać miskę i wiosło (mieszanina będzie wyglądać oddzielone i zsiadłe).
Dodaj jedną trzecią mieszanki mąki pokonując na niskiej prędkości tylko do mąki jest włączona.
Dodać pół mieszaniny maślanki i raz ciasto jest gładka dodać kolejną trzecią mieszaninę mąki.
Dodać pozostałą maślankę i wymieszać do momentu włączenia.
Dodać pozostałą mieszaninę mąki i ubić, aż włączone i gładkie.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec, aż wykałaczka włożona w środku wyjdzie czysta i ciasto odrywa się od boków patelni, około 45 minut. Schłodzić ciasto na patelni przez 10 minut, a następnie włączyć na stojaku do całkowitego ostygnięcia.