Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe

Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta piernikowego z pomarańczowym puddingiem. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Mieszanka skórki pomarańczowej, sok pomarańczowy, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Piernikowy Pudding świąteczny z sosem pomarańczowym, Piernikowe Ciasto Budyniowe, oraz Piernikowe Ciasto Budyniowe.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. w 8-calowym kwadratowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia, wymieszać mieszankę piernikową, 1 szklankę wody i jajko widelcem do wymieszania. Energicznie mieszać około 2 minut, skrobanie narożników często, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piernikowe Ciastka MixPiernikowe Ciastka Mix
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Posypać brązowym cukrem równomiernie na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
3
W rondlu 2-quart, ciepła 1/2 szklanki wody, sok pomarańczowy i masło na dużym ogniu, często mieszając, aż mieszanina jest gorąca i masło jest stopiony. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Powoli wlać ciasto i brązowy cukier (niektóre ciasto wzrośnie do góry).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Piec od 35 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, ponieważ ciasto unosi się na wierzchu warstwy budyniu (wierzch upieczonego ciasta będzie miał pęknięcia). Fajne 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Podawać na ciepło z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn