Piernikowe Bułeczki
Piernikowe bułeczki to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 244 kalorie, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, brązowy cukier, sól kuchenną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Piernikowe Bułeczki, Piernikowe Bułeczki, oraz Piernikowe Bułeczki.
Instrukcje
Umieść półkę piekarnika na środku i rozgrzej piekarnik do 375 F/190 C.In miskę robota kuchennego, dodać mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, brązowy cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, mielony imbir, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki i sól. Puls kilka razy.
Dodać kawałki zimnego masła i pulsować około 12 do 15 razy, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Wlać do miski i wymieszać z porzeczkami i krystalizowanym imbirem. Zrobić studnię w centrum mixture.In małą miskę, wymieszać jajko, śmietanę i melasę, a następnie dodać wszystko na raz do mieszanki mąki. Za pomocą widelca mieszaj, aż składniki zostaną połączone. (Jeśli na dnie pozostanie trochę mąki, lekko zwilż ręce i zmiażdż wszystko razem, a następnie umyj i osusz ręce.) Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj delikatnie przez kilka pociągnięć, a następnie podziel ciasto na pół. Lekko poklepać lub rozwałkować każdą porcję ciasta na 5-do 5-1/2-calowy okrąg o grubości 3/4 cala.
Pokrój każdy okrąg na 6 klinów.
Umieść kliny o 2 cale od siebie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia. W małej misce, połączyć białko jaja i wody.
Umyj szczyty bułek mieszaniną białka jaja i posyp cukrem, w razie potrzeby. (Lubimy chrupiący słodki top.)
Piec w nagrzanym piekarniku 12 do 15 minut, lub do czasu, aż wykałaczka Drewniana włożona do pęknięcia w górnej części bułeczek wyjdzie czysta.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Robi 12 bułeczek.