Pierniki
Pierniki mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 168 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, mielonego imbiru, mielonej gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pierniki, Pierniki, oraz Surowi piernicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, ubić masło i cukier, aż będzie gładka. Beat w melasie. W innej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek espresso, imbir, cynamon i gałkę muszkatołową. Wymieszać lub ubić do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane.
Podziel ciasto na pół. Spłaszczyć każdą porcję dłońmi na dysk o grubości 1 cala. Owiń każdy dysk hermetycznie i zamrozić do twardego, około 1 godziny.
Na lekko posypanej mąką desce, z posypanym mąką wałkiem do ciasta, wałkuj ciasto, porcję na raz, do grubości 1/4 cala. Foremkami posypanymi mąką pokroić ciasto w kształty ludzi (jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie do obsługi, zamrozić na krótko, aż znów będzie twarde). Z szeroką szpatułką lub palcami, przenieść ciasteczka do masłem lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia, odstępy je o 1 cal od siebie. Zbierz resztki, pat w piłkę, i powtórzyć toczenia i cięcia.
Upiec ciasteczka w piekarniku 300, aż krawędzie będą brązowe, 15 do 20 minut; jeśli pieczenie więcej niż jednej patelni na raz, Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia.
Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś ciasteczka do stojaków w celu ostygnięcia. Jeśli gorące ciasteczka zaczną pękać, wsuń cienką szpatułkę pod nimi, aby zwolnić, odstaw na arkuszach, aby wzmocnić, około 5 minut, a następnie przenieś do stojaków, aby całkowicie ostygnąć.
Lukier z cukru pudru: Kontrola konsystencji lukru jest prosta. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj kilka kropli wody; jeśli jest zbyt cienki, stopniowo dodawaj więcej cukru pudru. Aby odcień, dodaj barwnik spożywczy kilka kropli na raz.
Do orurowania: w misce wymieszać 2 szklanki cukru pudru, 1/2 łyżeczki wanilii i 1 1/2 łyżki wody, aż będzie gładka. Odcień z barwnikiem spożywczym zgodnie z życzeniem. Łyżka do torebki z ciastem wyposażonej w końcówkę 1/8 cala lub ciężką plastikową torbę 1-quart zip-lock. Uszczelnij plastikową torbę i wyciśnij lukier w rogu; Wytnij mały otwór w rogu torby, aby wycisnąć lukier.
Pozostaw ciasteczka do czasu, aż oblodzenie będzie twarde, około 5 minut. Sprawia, że około 3/4 szklanki.