Piernik
Piernik jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Mieszanka destylowanego octu, jajka, skracania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Domek Z Piernika (Mini Domki Z Piernika), Pierniki M&M ciastka z piernikiem M & M maślane, oraz Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym.
Instrukcje
W dużej misce ubić razem skrócenie i połowę mąki, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Dodać cukier, melasę, imbir, cynamon, jajko i ocet i dokładnie zmiksować. Pozostałą mąkę wymieszać i wymieszać na gładką masę. Schłodzić pod przykryciem przez co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmaruj formę olejem roślinnym lub sprayem.
Umieść formę w zamrażarce na 10 minut.
Wyjmij formę z zamrażarki i wciśnij ciasto do formy, upewniając się, że wciśniesz wszystkie rogi. Poluzuj krawędzie ciastka, odwróć się do góry nogami i pozwól spaść na arkusz ciastek.
Piec przez 10 do 12 minut lub aż brzegi zaczną brązowieć. Ostudzić i udekorować cukrem cukierniczym, posypką cukrową itp.