Pierniki figowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $10.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 4101 kalorii. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier puder, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ciasta Piernikowe, Piernikowe ciasta chłopięce i dziewczęce, oraz Ciasta Z Miodem I Piernikiem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wrzucamy figi do małej miseczki i zalewamy wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Patelnie z natryskiem do gotowania. W misce, używając miksera na średniej prędkości, ubij brązowy cukier z 1/2 szklanki masła, aż będzie puszysty i blady, następnie dodaj melasę, 1 łyżeczkę. wanilia, jajko, żółtko, przyprawy i sól i dobrze ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Brązowy Cukier
żółtko Jaja
Melasa
Wanilia
Masło
Przyprawy
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać w misce. Z mikserem na niskiej prędkości, stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mokrej mieszaniny i ubijać, aż będzie gładka; następnie ubić w 3/4 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Figi odsączyć i wymieszać z cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Figi
6
Podziel ciasto między Patelnie i piec, aż wykałaczka włożona w centrach wyjdzie czysta, 20 minut. Schłodzić ciasta 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku, za pomocą małej szpatułki lub noża, jeśli to konieczne, aby je poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
Szpatułka
Nóż
7
Pokonać 6 łyżek. masło w misce, aż będzie kremowe, z mikserem na średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać 1 1/2 szklanki cukru pudru, 3/4 łyżeczki. wanilii i mleka i ubić, aż będzie gładka. Powinieneś być w stanie stanąć w nim łyżką, jeśli nie, ubij trochę więcej cukru pudru, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Wanilia
Mleko
9
Pokrój cienkie paski imbiru z dysków za pomocą obieraczki do warzyw. Obieraczkę zanurz w gorącej wodzie i osusz między plasterkami, aby imbir nie przyklejał się. Będziesz potrzebował 70 do 100 pasków do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Imbir
Woda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
10
Rozłóż lukier na ciasta i ułóż paski imbiru w kokardowy wzór na wierzchu ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Imbir
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Na koniec posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
12
* Znajdź Australijski skrystalizowany imbir w przejściu do pieczenia.