Pierniczki Figowe

Pierniczki Figowe
Pierniki figowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $10.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 4101 kalorii. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier puder, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ciasta Piernikowe, Piernikowe ciasta chłopięce i dziewczęce, oraz Ciasta Z Miodem I Piernikiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzucamy figi do małej miseczki i zalewamy wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Patelnie z natryskiem do gotowania. W misce, używając miksera na średniej prędkości, ubij brązowy cukier z 1/2 szklanki masła, aż będzie puszysty i blady, następnie dodaj melasę, 1 łyżeczkę. wanilia, jajko, żółtko, przyprawy i sól i dobrze ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MelasaMelasa
WaniliaWanilia
MasłoMasło
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać w misce. Z mikserem na niskiej prędkości, stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mokrej mieszaniny i ubijać, aż będzie gładka; następnie ubić w 3/4 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Figi odsączyć i wymieszać z cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
6
Podziel ciasto między Patelnie i piec, aż wykałaczka włożona w centrach wyjdzie czysta, 20 minut. Schłodzić ciasta 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku, za pomocą małej szpatułki lub noża, jeśli to konieczne, aby je poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
7
Pokonać 6 łyżek. masło w misce, aż będzie kremowe, z mikserem na średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać 1 1/2 szklanki cukru pudru, 3/4 łyżeczki. wanilii i mleka i ubić, aż będzie gładka. Powinieneś być w stanie stanąć w nim łyżką, jeśli nie, ubij trochę więcej cukru pudru, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
MlekoMleko
9
Pokrój cienkie paski imbiru z dysków za pomocą obieraczki do warzyw. Obieraczkę zanurz w gorącej wodzie i osusz między plasterkami, aby imbir nie przyklejał się. Będziesz potrzebował 70 do 100 pasków do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ImbirImbir
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
10
Rozłóż lukier na ciasta i ułóż paski imbiru w kokardowy wzór na wierzchu ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
ImbirImbir
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Na koniec posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
12
* Znajdź Australijski skrystalizowany imbir w przejściu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia37
Magazyn