Pierś z kurczaka z Klementynkami, Thai Bird Chile i Yukon Gold i puree z kalafiora

Pierś z kurczaka z Klementynkami, Thai Bird Chile i Yukon Gold i puree z kalafiora
Need a danie główne bezglutenowe? Pierś z kurczaka z Klementynkami, Thai Bird Chile i Yukon Gold i puree z kalafiora może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 1 i kosztuje $6.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 1666 kalorii, 60g białka, oraz 123g tłuszczu. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Niewiele osób lubiło to Azjatyckie danie. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka, złote ziemniaki yukon, kalafior i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Spróbuj Seler & Yukon Gold Purée, Purée Z Żółtych Ziemniaków Z Parmezanem, oraz Yukon Gold I Purée Z Kopru Włoskiego Z Masłem Rozmarynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: młyn spożywczy
2
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
3
Piersi kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem. Posmarować patelnię średnią saute oliwą z oliwek i umieścić na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, obficie posyp skórę kurczaka solą, a następnie umieść skórkę na patelni. Gotować, aż skóra będzie złoty i chrupiące, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Posypać drugą stronę piersi solą, a następnie odwrócić kurczaka i kontynuować gotowanie, aż gotowane przez, kolejne 5 do 6 protokół. Jeśli patelnia zacznie palić, obniż ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Przełożyć pierś na blachę, namiot luźno z folią i wstawić do piekarnika, aż sos będzie gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Usuń nadmiar oleju z patelni przed powrotem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj sok z Klementyny, Klementynę i ocet, skrobając brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Wymieszać z tymiankiem i chiles i niech ciecz zmniejszyć o połowę przed wlewając bulion z kurczaka i szczyptę soli. Kontynuuj gotowanie, aż czas się zmniejszy. Posmakuj sosu, upewniając się, że jest pyszny, a następnie usuń łodygę tymianku i w razie potrzeby dopraw solą. Sos powinien być zagęszczony i trochę gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z KlementynkiSok Z Klementynki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
KlementynaKlementyna
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Na spodzie talerza ułożyć puree Yukon Gold i kalafior, a następnie pokroić pierś z kurczaka i wachlować plastry na wierzchu. Łyżka trochę sosu na i wokół kurczaka, i udekorować najwyższą klementynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
KlementynaKlementyna
Yukon Gold PotatoYukon Gold Potato
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Połowę ziemniaków, a następnie pokroić każdą połowę na 6 do 8 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
10
Umieść ziemniaki w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić kalafior, a następnie przykryć ziemniaki przez 2 cale wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Obficie posypać solą (powinna smakować jak ocean) i doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu wody Około 10 minut, dodać kalafior i gotować, aż warzywa będą przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
12
Doprowadzić krem do oparzenia w małym rondlu. W międzyczasie, przekazać ziemniaki i kalafior przez młyn żywności do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Dodać około połowy gorącej śmietany i 1/2 masła i mieszać do całkowitego połączenia. Powtórz ten proces z pozostałą śmietaną i masłem do momentu włączenia. Smak do przypraw (prawdopodobnie będziesz musiał dodać sól) i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
świeża Resztkaświeża Resztka
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia68
Magazyn