Pierś z kurczaka z Klementynkami, Thai Bird Chile i Yukon Gold i puree z kalafiora

Pierś z kurczaka z Klementynkami, Thai Bird Chile i Yukon Gold i puree z kalafiora
Need a danie główne bezglutenowe? Pierś z kurczaka z Klementynkami, Thai Bird Chile i Yukon Gold i puree z kalafiora może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 1 i kosztuje $6.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 1666 kalorii, 60g białka, oraz 123g tłuszczu. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Niewiele osób lubiło to Azjatyckie danie. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka, złote ziemniaki yukon, kalafior i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Spróbuj Seler & Yukon Gold Purée, Purée Z Żółtych Ziemniaków Z Parmezanem, oraz Yukon Gold I Purée Z Kopru Włoskiego Z Masłem Rozmarynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: młyn spożywczy
2
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Piersi kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem. Posmarować patelnię średnią saute oliwą z oliwek i umieścić na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, obficie posyp skórę kurczaka solą, a następnie umieść skórkę na patelni. Gotować, aż skóra będzie złoty i chrupiące, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Posypać drugą stronę piersi solą, a następnie odwrócić kurczaka i kontynuować gotowanie, aż gotowane przez, kolejne 5 do 6 protokół. Jeśli patelnia zacznie palić, obniż ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przełożyć pierś na blachę, namiot luźno z folią i wstawić do piekarnika, aż sos będzie gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Usuń nadmiar oleju z patelni przed powrotem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj sok z Klementyny, Klementynę i ocet, skrobając brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Wymieszać z tymiankiem i chiles i niech ciecz zmniejszyć o połowę przed wlewając bulion z kurczaka i szczyptę soli. Kontynuuj gotowanie, aż czas się zmniejszy. Posmakuj sosu, upewniając się, że jest pyszny, a następnie usuń łodygę tymianku i w razie potrzeby dopraw solą. Sos powinien być zagęszczony i trochę gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z KlementynkiSok Z Klementynki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
KlementynaKlementyna
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Na spodzie talerza ułożyć puree Yukon Gold i kalafior, a następnie pokroić pierś z kurczaka i wachlować plastry na wierzchu. Łyżka trochę sosu na i wokół kurczaka, i udekorować najwyższą klementynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
KlementynaKlementyna
Yukon Gold PotatoYukon Gold Potato
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Połowę ziemniaków, a następnie pokroić każdą połowę na 6 do 8 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
10
Umieść ziemniaki w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić kalafior, a następnie przykryć ziemniaki przez 2 cale wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Obficie posypać solą (powinna smakować jak ocean) i doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu wody Około 10 minut, dodać kalafior i gotować, aż warzywa będą przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Doprowadzić krem do oparzenia w małym rondlu. W międzyczasie, przekazać ziemniaki i kalafior przez młyn żywności do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Dodać około połowy gorącej śmietany i 1/2 masła i mieszać do całkowitego połączenia. Powtórz ten proces z pozostałą śmietaną i masłem do momentu włączenia. Smak do przypraw (prawdopodobnie będziesz musiał dodać sól) i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia68
Magazyn