Pierś jagnięca z musztardą
Przepis musztarda-crusted piersi z jagnięciny można zrobić w około 3 godziny i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Na 3,22 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 34 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, młode ziemniaki i sałatka z rukoli, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Spróbuj Jagnięcina Z Musztardą, Musztarda i zioła Crusted Baranek Rack, oraz Musztarda I Zioła Crusted Rack Baranka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Rozgrzać olej w puszce do pieczenia i brąz marchew, cebula i czosnek na płycie kuchennej przez około 5 min.
Dodać tymianek i liście laurowe, a następnie ułożyć jagnięcinę na wierzchu.
Zalać całą butelkę wina i około 350 ml wody, dobrze przyprawić i szczelnie przykryć arkuszem folii. Jagnięcinę gotować przez 2 godziny, a następnie wyjąć z piekarnika. Jagnięcinę pozostawić do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjąć kości.
Wlać soki i warzywa do pojemnika i schłodzić. Można przygotować do 2 dni wcześniej i schłodzić.
Zwiększyć piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Jagnięcinę, skórkę do góry, ułożyć w płytkiej puszce do pieczenia i obficie posmarować musztardą. Opakowanie na bułce tartej i skropić oliwą z oliwek.
Piec przez 30 minut, aż okruchy są tosty i chrupiące.
W międzyczasie zdejmij stały tłuszcz z zimnego sosu i podgrzej sos na płycie kuchennej. Unieść jagnięcinę na deskę i pokroić na kawałki.
Podawać z warzywami w sosie, gotowanymi ziemniakami i sałatką z rukoli.