Pierś jagnięca z musztardą

Pierś jagnięca z musztardą
Przepis musztarda-crusted piersi z jagnięciny można zrobić w około 3 godziny i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Na 3,22 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 34 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, młode ziemniaki i sałatka z rukoli, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Spróbuj Jagnięcina Z Musztardą, Musztarda i zioła Crusted Baranek Rack, oraz Musztarda I Zioła Crusted Rack Baranka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozgrzać olej w puszce do pieczenia i brąz marchew, cebula i czosnek na płycie kuchennej przez około 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
3
Dodać tymianek i liście laurowe, a następnie ułożyć jagnięcinę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Zalać całą butelkę wina i około 350 ml wody, dobrze przyprawić i szczelnie przykryć arkuszem folii. Jagnięcinę gotować przez 2 godziny, a następnie wyjąć z piekarnika. Jagnięcinę pozostawić do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjąć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wlać soki i warzywa do pojemnika i schłodzić. Można przygotować do 2 dni wcześniej i schłodzić.
6
Zwiększyć piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Jagnięcinę, skórkę do góry, ułożyć w płytkiej puszce do pieczenia i obficie posmarować musztardą. Opakowanie na bułce tartej i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
8
Piec przez 30 minut, aż okruchy są tosty i chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
W międzyczasie zdejmij stały tłuszcz z zimnego sosu i podgrzej sos na płycie kuchennej. Unieść jagnięcinę na deskę i pokroić na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
10
Podawać z warzywami w sosie, gotowanymi ziemniakami i sałatką z rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn