Pieprzona wieprzowina i gruszki
Pieprzona wieprzowina i gruszki to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten przepis z moich przepisów wymaga wina, soli, grubo zmielonego pieprzu i szałwii. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tosty Roquefort z pieprzonymi gruszkami, Sałatka Bibb z pieprzonymi gruszkami i kandyzowanymi orzechami włoskimi, oraz Peppered Pork Pitas.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Wieprzowinę posypać pieprzem i 1/4 łyżeczki soli.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć wieprzowinę z patelni; przykryć i ogrzać.
Dodaj masło i Por na patelnię; smażyć 2 minuty lub aż por będzie miękki.
Dodać gruszki. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować około 2 minut, delikatnie mieszając.
Dodać bulion, wino, brandy, posiekaną szałwię i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje (około 2 minut). SOS łyżeczkowy na wieprzowinie.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi szałwii.