Pieczywo nadziewane serem i Prosciutto (Torta al Testo )
Flatbread nadziewane serem i Prosciutto (Tortan al Testo) może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 77 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ser Emmentaler, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Prosciutto, daktyle i karmelizowana cebula Pizza płaska z serem Gorgonzola, Ser Rosyjski Nadziewane Flatbread, oraz Prosciutto i tort szpinakowy.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże i 1/3 szklanki ciepłej wody w małej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Mąkę i sól wymieszać widelcem w dużej misce. Zrób dobrze w środku i dodaj mieszaninę drożdży i olej. Wymieszać z mąką, a następnie wymieszać z pozostałej 1/3 szklanki wody, aby uformować twarde, wilgotne ciasto.
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść, aż będzie gładkie, lśniące i elastyczne, około 10 minut.
Włóż ciasto do oczyszczonej dużej miski i przykryj miskę.
Odstawić w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, około 1 godziny.
Rozwałkować ciasto i podzielić na 2 kawałki. Formować każdy kawałek w piłkę i odstawić, pokryte, 10 protokół.
Rozwałkuj każdą kulkę na lekko posypanej mąką powierzchni wałkiem do ciasta w 8-calową rundę (o grubości około 1/4 cala; jeśli ciasto jest odporne na rozwałkowanie, odstaw 1 do 2 minut, a następnie kontynuuj).
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Podgrzej ciężką patelnię lub patelnię na średnim ogniu, aż do bardzo gorącego, o 10 protokół. Gotować rundy 1 na raz, przewracając często, aby uniknąć przypalenia i aby pomóc nawet gotowania, aż złoty, około 6 minut na rundę. Stos rund i owinąć ręcznikiem kuchennym (Nie frotte), aby zachować miękkość podczas chłodzenia.
Gdy rundy są chłodne, oddzielić na połówki, kroimy w chleb wokół krawędzi i delikatnie ciągnąc rundy od siebie. Ser kanapkowy, rukola, prosciutto i sól i pieprz do smaku między połówkami.
Umieścić nadziewane pieczywo na blasze do pieczenia i piec, aż chrupiące i ser topi się, o 8 protokół.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło.
Chleb można ugotować (ale nie nadziewać i piec) 2 godziny wcześniej i przechowywać w ręczniku kuchennym.