Bezy ze świeżymi truskawkami i czekoladą Mascarpone
Bezy ze świeżymi truskawkami i czekoladą Mascarpone to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 256 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka sera mascarpone, truskawek, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czekoladowe bezy i truskawki, Czekoladowe bezy z truskawkami, oraz Angel Food Cake z Nutellą, świeżymi truskawkami i kremem Mascarpone.
Instrukcje
Aby przygotować bezy, przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Narysuj 6 (4-calowych) kółek na papierze. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
W dużej misce umieścić białka i śmietanę z kamienia nazębnego; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty(nie underbeat). Mieszaninę białka jaj podzielić równomiernie między 6 narysowanych kółek na blasze do pieczenia; rozprowadzić, aby wypełnić koła za pomocą tylnej części łyżki.
Piec w temperaturze 225 przez 1 1/2 godziny. Wyłączyć piekarnik; schłodzić bezy w zamkniętym piekarniku przez 30 minut. Ostrożnie usuń bezy z papieru. Całkowicie fajne. (Bezy można przechowywać w hermetycznym pojemniku do tygodnia.)
Aby przygotować czekoladowy mascarpone, przesiać razem 1 1/2 łyżki cukru i kakao.
Połączyć mascarpone, mleko, i wanilia w małej misce; mieszać tylko do połączenia. Wymieszać z mieszanką kakaową.
Aby przygotować truskawki, Wrzuć jagody z 1/4 szklanki cukru; odstawić 15 minut.
Na każdym z 6 talerzy ułożyć 1 bezę; na każdą bezę ułożyć około 1 1/2 łyżki masy mascarpone. Top każdej porcji z około 1/2 szklanki mieszanki truskawek.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.