Pieczony łosoś z tajskim czerwonym Curry i Bok Choy
Pieczony łosoś z tajskim czerwonym Curry i Bok Choy jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 39g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 7,22 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka baby bok choy, brązowy cukier, sok z limonki i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Łosoś Z Tajskim Czerwonym Curry I Bok Choy, oraz Tajskie czerwone Curry z warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować bok choy w garnku z wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju roślinnego w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pastę curry i wymieszać 30 sekund.
Dodaj mleko kokosowe, posiekaną trawę cytrynową i 1 łyżkę brązowego cukru. Gotować, aż mieszanina jest lekko zagęszczona i zredukowana do 1 szklanki, około 5 minut. Wymieszać 2 1/2 łyżki soku z limonki i 1 łyżkę sosu rybnego. Odstawić sos curry.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Łososia posypać solą i pieprzem; dodać do patelni. Gotować łososia 2 minuty na stronie.
Przenieść patelnię do piekarnika.
Piec łososia, aż nieprzezroczyste w centrum, o 6 protokół. Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju roślinnego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj bok choy i smażyć, aż zacznie brązowieć w plamach, o 4 protokół.
Mżawka bok choy z pozostałą 1 łyżką sosu rybnego. Doprowadzić sos curry na wolnym ogniu i Chochla na 4 talerze.
Ułóż na każdym talerzu 1 filet z łososia i 2 kawałki sosu curry z bok choy i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.