Pieczony łosoś z sosem pomidorowym
Pieczony łosoś w sosie pomidorowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 647 kalorii, 44g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na 9,66 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, estragon, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z sałatką z fasoli i pomidorów, Książka: "Pieczony łosoś z koprem włoskim, pietruszką i pomidorem, oraz Łosoś w sosie pomidorowo-Feta (aka łosoś Saganaki).
Instrukcje
Połącz 1 łyżkę estragonu, 2 łyżki odsączonych kaparów, 1/4 łyżeczki skórki i pomidory w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia; doprawić solą i pieprzem.
Łososia, skórkę do dołu, umieścić na mieszance; posypać solą i pieprzem. Przykryć folią.
Piec w temperaturze 375 przez 15 minut; odkryć i piec 20 dodatkowych minut, lub aż ryby płatki łatwo. SOS podzielić na 4 talerze, na każdym umieścić filet z łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.