Pieczony Łosoś Z Sosem Cytrynowym Dla Dwojga
Pieczony łosoś z sosem cytrynowym dla Dwojga to bezmleczne przepis z 30 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 57 kalorii. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z readyseteat.com ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz płatki pietruszki, sok z cytryny, łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony łosoś cytrynowy z kremowym sosem koperkowym, Pieczony łosoś z kremowym sosem cytrynowo-koperkowym, oraz Pieczony łosoś cytrynowy z brokułami i sosem Dijon.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. spryskaj wyłożoną folią blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Umieścić zamrożone filety, od strony skóry w dół, na blasze do pieczenia.
Piec 20 do 24 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem (145F).
W międzyczasie wszystkie pozostałe składniki umieścić w małym rondlu; wymieszać, aby wymieszać z mąką. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia; gotować 1 do 2 minut więcej lub aż zgęstnieje.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.