Pieczony Łosoś Z Pikantnym Kalafiorem
Pieczony łosoś z pikantnym kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 79g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 11,38 zł / porcja. 57 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz cytrynę, ząbki czosnku, kalafior i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony łosoś z pieczonym kalafiorem, Pikantny Cały Pieczony Kalafior, oraz Pikantny Pieczony Kalafior dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Zbierz czosnek, anchois (jeśli używasz) i płatki czerwonej papryki na stos. Za pomocą noża Kucharskiego grubo posiekać; obficie doprawić solą. Używając płaskiej strony ostrza noża, zmiksuj mieszaninę na pastę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.