Pieczony łosoś z nasionami konopi, kiełkiem rzodkiewki i sałatką z rukoli
Smażony łosoś z nasionami konopi, kiełkiem rzodkiewki i sałatką z rukoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje 5,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Ten przepis z doctoroz.com ma 169 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz rukolę, sok pomarańczowy, kiełki rzodkiewki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli, Łosoś zapiekany z pędami grochu i rukolą, oraz Sałatka z rzodkiewki i rukoli.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. opłucz i pat suche filety z łososia. Lekko natrzeć oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieść nasiona konopi w płytkim naczyniu i zanurz filety z łososia na miąższu.
Podgrzej żeliwną patelnię żaroodporną na dużym ogniu przez 3 minuty. Zmniejsz do średniego i umieść filety, przyprawiając stronę w dół, na patelni i pozwól im gotować przez 2 minuty bez przesuwania ich. Filety obrócić i wstawić do piekarnika na 5-7 minut, aż łosoś się ugotuje. Czas może się różnić w zależności od grubości łososia.Podczas gdy łosoś jest w piekarniku, w małej misce ubić musztardę, sok, ocet i sól.
Dodać koper włoski, rukolę i kiełki i lekko wrzucić do połączenia.Umieścić każdy filet na talerzu obiadowym.
Na każdym filecie z łososia ułożyć garść sałatki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.