Pieczony Łosoś
Pieczony łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 29g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, liście estragonu, filet z łososia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łosoś Pieczony Z Rozmarynem, Łosoś Pieczony Śródziemnomorski, oraz Pieczony łosoś z Klementynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Łososia natrzeć na całej długości z 1 łyżeczką oleju i doprawić solą i pieprzem. Pieczeń, skórą w dół, na blasze wyłożonej folią w górnej trzeciej piekarnika, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 12 protokół.
Łososia przeciąć na pół w poprzek, następnie wyjąć mięso ze skóry metalową szpatułką i przenieść na talerz. Usuń skórę, następnie skrop łososia olejem i posyp ziołami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.