Pieczony łosoś
Pieczony łosoś może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. 113 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka wina, cytryny, liści laurowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Pieczony Łosoś, Łosoś Pieczony Z Rozmarynem, oraz Weeknight Pieczony łosoś dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Posadź jeden z filetów z łososia, od strony skóry w dół, na dużym arkuszu folii lub pergaminie do pieczenia. Rozsypać plastry cytryny, zioła, szalotki i przyprawy, a następnie posadzić drugi filet na wierzchu skóry-strona do góry. Zawiąż w 2-3 miejscach sznurkiem, aby zabezpieczyć, zalać winem i złożyć folię lub papier do uszczelnienia. Można schłodzić do 3 godzin.
Umieścić na blasze do pieczenia i piec przez 50 min-1 godz, aż łosoś jest gotowane przez kratkę przez wbicie noża do filetów i upewniając się, że miąższ łatwo płatki.
Podawaj w folii lub papierze na talerzu lub ostrożnie wyciągaj za pomocą kilku plastrów ryby. Pokrój na porcje i podawaj z cytryną i szczypiorkiem majonezem i młodymi ziemniakami "Lyonnaise" (patrz przepisy "dobrze pasuje") i brokułami na wpół gotowanymi na parze (patrz poniżej).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Stonestreet Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.