Pieczony w przyprawach okoń morski i czerwona soczewica

Pieczony w przyprawach okoń morski i czerwona soczewica
Przyprawy pieczony okoń morski i czerwona soczewica może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 693 kalorie, 60g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.22 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, sok z cytryny, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Etiopska Soczewica Z Przyprawą Berbere, oraz Pieczony okoń morski z pomidorami.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cebulę i gotować przez 7 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać czosnek, imbir i kminek i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
5
Dodać soczewicę i bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są miękkie, o 20 protokół. Wymieszać sok z cytryny, 1/4 łyżeczki pieprzu i 3/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SoczewicaSoczewica
PieprzPieprz
BulionBulion
SólSól
6
Zdjąć z ognia. W międzyczasie, w małej misce, połączyć kolendrę (jeśli używasz), tymianek, a pozostałe sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Umieścić rybę w naczyniu do pieczenia, skropić pozostałą oliwą i posypać wierzchy mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec, aż ryba jest w tym samym kolorze w całym i płatki łatwo, o 10 protokół. Podziel soczewicę między poszczególne talerze i podawaj z rybą. Wskazówka: jeśli okoń morski nie jest dostępny, możesz zastąpić inną twardą rybę, taką jak grouper, dorsz lub halibut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeabassSeabass
GrouperGrouper
HalibutHalibut
SoczewicaSoczewica
RybyRyby
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować FitVine Wine Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn