Pieczony Sufganiyot
Pieczone Sufganiyot jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz dżem truskawkowy, cukier granulowany, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pieczona Wołowina peklowana z kapustą smażoną i pieczonymi młodymi ziemniakami, Pieczone Tahong (pieczone małże z polewą majonezowo-Chili), oraz Lekkie Ziemniaki Zapiekane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki ciepłego mleka w dużej misce; odstawić 5 minut lub do spienienia.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki ciepłego mleka, cukier granulowany i kolejne 5 składników (przez jajko); ubić mikserem na średniej prędkości, aż do wymieszania (masło nie zostanie zakończone stopione). Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 9 uncji (około 2 szklanki) mąki do mieszaniny drożdży; ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka. Wymieszaj 4 1/2 uncji (około 1 szklanki) mąki, aby uformować miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1 uncji (około 1/4 szklanki) mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Ciasto podzielić na 16 porcji, tocząc każdą porcję w kulkę.
Umieścić kulki ciasta na dużej blasze wyłożonej pergaminem. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia 45 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Piec w 375 przez 14 minut lub aż zbrązowieje.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Zrób kieszeń w każdej rolce za pomocą uchwytu drewnianej łyżki, pchając, ale nie przez przeciwny koniec. Napełnij dżemem około 2 łyżeczek, używając plastikowej butelki z przyprawami lub worka do rurociągów.
Roladki posypać cukrem pudrem.