Pieczony stelaż z jagnięciny

Pieczony stelaż z jagnięciny
Pieczony Stojak z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 164 kalorie, 24g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Jeśli masz pieprz, amerykańska jagnięcina, jagnięcina gulasz mięso, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, Pieczony stelaż z jagnięciny, oraz Pieczeń z jagnięciny z rozmarynem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Niech stelaż(y) osiągnie temperaturę pokojową i doprawić solą i pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 232°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż mięso gulaszowe i cebulę na dnie patelni na tyle dużej, aby pomieścić stojak(y).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Wołowy MięsoGulasz Wołowy Mięso
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Umieść stojak(y) na górze. Wsuń patelnię do piekarnika i piecz przez około 25 minut lub do momentu, gdy termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka pieczenia bez dotykania kości odczyta 125 ° F do 54° lub do momentu, gdy mięso będzie twarde po naciśnięciu obu końców stojaka(s).
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Przenieś stojak(y) na talerz lub deskę do krojenia, namiot luźno z folią aluminiową i pozostaw na 15 minut przed rzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Podczas gdy stojak(y) odpoczywają, zrób jus.
6
Umieść patelnię na górze pieca na dużym ogniu i mieszaj kawałki mięsa, aż mięso będzie rumiane, a wszelkie soki będą karmelizowane na dnie patelni. Wyrzucić tłuszcz i przywrócić patelnię do wysokiej temperatury. Rozpuścić patelnię z 1/2 szklanki bulionu, skrobanie wszelkie brązowe kawałki na dnie patelni z drewnianą łyżką. Gotować bulion, aż karmelizuje się w chrupiącą brązową warstwę z warstwą przezroczystego tłuszczu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PiecPiec
7
Wylej tłuszcz, Przywróć patelnię do wysokiej temperatury i opłucz patelnię drugą 1/2 szklanki bulionu, ponownie gotując. Rozpuścić patelnię z pozostałym 1 szklanką bulionu, mieszając, aż skorupa rozpuści się w cieczy,a następnie odcedzić ciecz przez sitko o drobnych oczkach do rozgrzanej szalki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
8
Wyrzeźbić stojak(y), cięcie między żebrami. Podaj jus przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
9
Reprinted with permission from Meat: a Kitchen Education by James Peterson, © 2012 Ten Speed Press
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
10
James Peterson jest wielokrotnie nagradzanym pisarzem kulinarnym, instruktorem gotowania i fotografem, który rozpoczął karierę kulinarną jako kucharz restauracji w Paryżu w latach 70. po powrocie do Stanów Zjednoczonych w latach 80.doskonalił swoje francuskie techniki gotowania podczas swojej kadencji jako chef-partner w Le Petit Robert w Nowym Jorku. Ceniony instruktor gotowania od ponad dwóch dekad, Peterson uczy w Institute of Culinary Education (dawniej Peter Kump ' s New York Cooking School). Jego pierwsza książka, sosy, zdobyła dwie nagrody Jamesa Bearda w 1992 roku; warzywa, wspaniałe francuskie jedzenie, gotowanie i pieczenie przyniosły mu jeszcze cztery nagrody Jamesa Bearda. Peterson gotuje, pisze i fotografuje z Brooklynu w Nowym Jorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn