Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany
Pieczony Stojak z jagnięciny z sosem Rozmarynowo-granat i kozim serem ciasto ziemniaczane może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 697 kalorii. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, olej z pestek winogron, koncentrat soku z granatów i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany, Stelaż jagnięcy z rozmarynem pieczone ziemniaki i szalotka Vinaigrette, oraz Rosemary-Crusted Rack jagnięcina z sosem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 4 małe żeliwne patelnie o szerokości od 2 do 3 cali
Dla jagnięciny: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać olej. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem. Przypieczętuj jagnięce półki, mięsiste bokiem w dół.
Odstawić i brązowy o 2 do 3 protokół. Odwróć i przesmaruj drugą stronę. Powtórz z drugim stojakiem.
Przenieś stojaki jagnięce na patelnię z prześcieradłami.
Połącz tymianek i rozmaryn i wciśnij równą ilość do każdego stelaża z jagnięciną.
Jagnięcinę pieczemy w piekarniku przez 12 do 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut.
Dżem morelowy rozgrzać w małym rondlu na małym ogniu. Kiedy dżem się stopi, wyłącz ogień.
Posmaruj każdy kawałek jagnięciny lekką powłoką dżemu.
Rozgrzać głęboką saute patelni na średnim ogniu i dodać olej, Lamb lammings, i rozmaryn. Gotować, aż tłuszcz jest trochę gotowane w dół i wykończenia są głębokie złoty brąz, 3 do 5 protokół.
Podsmaż patelnię rosołem z kurczaka. Zmniejsz o dwie trzecie.
Wymieszać z demi glace i koncentratem soku z granatów. Dusić aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Przecedzić sos i odstawić. Tuż przed gotowym do podania, ponownie rozgrzać sos i ubić masło. Smak przypraw.
W razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Na placki ziemniaczane: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ziemniaki zetrzeć na tarce i zmiksować z mąką, jajkiem, solą i pieprzem.
Skropić olej do małych żeliwnych patelni i wypełnić do połowy startymi ziemniakami. Top ziemniaki z solą, pieprzem, i kozim serem. Wierzch z pozostałymi ziemniakami.
Piec placki ziemniaczane w piekarniku, aż złoty kolor i gotowane przez, 20 do 30 protokół.
Odwróć Patelnie, aby odkręcić placki ziemniaczane.
Rozgrzać patelnię saute na średnim ogniu i dodać trochę oleju.
Saute julienned warzywa i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż warzywa po prostu zmiękną, 3 do 5 protokół. Posmakuj kęsa i gotuj przez kolejną minutę, jeśli warzywa są nadal twarde.
Na talerzu: z każdej półki odetnij 2 kotlety, a następnie pokrój mięso z reszty Półki na plasterki.
Podawać każdemu gościowi 1 kotlet jagnięcy na kości i 3 plastry mięsa bez kości.
Podawać z plackiem ziemniaczanym i podsmażonymi warzywami.