Pieczony sos z czerwonej papryki (z Gnocchi)
Pieczony sos z czerwonej papryki (z Gnocchi) może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 15g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.89 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, parmezan, gnocchi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i ugotować gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Spuścić w durszlaku w zlewie.
W rondlu rozgrzać olej na średnim ogniu do gorąca, dodać czosnek i gotować, mieszając, aż złoty.
Dodać paprykę, sól i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Przenieść do procesora lub blendera i puree. Powrót sos na patelnię, dodać śmietanę i doprowadzić do duszenia, mieszając.
Dodaj bazylii, sól, pieprz i kilka kropli soku z cytryny, do smaku.
W dużej misce, wrzucić gnocchi i sos razem. Podzielić na miseczki, posypać rozdartymi liśćmi bazylii i zetrzeć na wierzchu parmezan.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto