Pieczony Sos Żurawinowy
Pieczony sos żurawinowy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 213 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cynamon, żurawinę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczony makaron z dyni z sosem pomarańczowo-żurawinowym i miodowo-prażonymi orzechami pekan, Pieczony Sos Żurawinowy, oraz Pieczony Sos Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 i wyłóż blachę do pieczenia folią lub papierem do pieczenia.Sok pomarańcze i rezerwy 3 łyżki soku. W małej misce, połączyć wszystkie pozostałe składniki, a następnie rozprowadzić w jednej warstwie na dwóch blach do pieczenia. Piecz, aż żurawina zacznie pękać, a następnie przelej do miski i dodaj zarezerwowany sok pomarańczowy i port.
Odstawić na co najmniej godzinę.
Przed podaniem usunąć goździki i cynamon.