Pieczony Schab wieprzowy z sosem z patelni
Pieczony Schab wieprzowy z sosem z patelni może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 2216 kalorii, 313g białka, oraz 79 g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $16.87 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać schab pieczeń, wieprzowina stock, pieprz cayenne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Schab pieczony z sosem pieczarkowym, Schab wiejski z sosem, oraz Andouille-Schab pieczony z sosem z patelni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu, i wymieszać z czarnym pieprzem, pieprz cayenne, tymianek, oregano, suchy musztarda w proszku, i czosnek. Gotować i mieszać, aż czosnek będzie pachnący, o 1 minutę.
Ostrym nożem zrób kilka małych szczelin w pieczonej wieprzowinie.
Ułożyć pieczeń na patelni i rozprowadzić mieszaninę przypraw na całej pieczeń i w nacięcia. Pieczeń otulamy selerem, marchewką i cebulą, doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż pieczeń wieprzowa jest rumiana i natychmiastowy odczyt termometr mięsa włożony do środka pieczenia odczytuje co najmniej 150 stopni F (65 stopni C), około 2 godzin. Około 15 minut przed końcem gotowania, włączyć temperaturę piekarnika do 425, aby pomóc brązowy pieczeń.
Wyjąć pieczeń wieprzową z piekarnika i odstawić na około 10 minut przed krojeniem. Ponownie sprawdzić temperaturę; temperatura pieczenia powinna wynosić co najmniej 160 stopni F (75 stopni C) przed podaniem.
Podczas spoczynku pieczeń, umieść patelnię zawierającą warzywa i kapiele z patelni na palniku kuchennym ustawionym na średnie ciepło.
Ubijamy mąkę i gotujemy na wolnym ogniu kapiele i mąkę przez około 3 minuty, aby usunąć z mąki surowy smak.
Ubijać bulion wieprzowy, po trochu, aż sos zgęstnieje. Odcedzić sos i podawać z pieczeniem.