Pieczony Pomidor-Ricotta Bruschetta
Przepis pieczony pomidor-Ricotta Bruschetta może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Na 2,07 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Jeśli masz dziecko szpinak, sól, ząbki czosnku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony Pomidor Ricotta Bruschetta, Bruschetta z pieczonym pomidorem, Ricottanem i Prosciutto, oraz Lemony Herbed Ricottan i pieczone pomidory Bruschetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż plastry pomidora w jednej warstwie na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Skrop plastry pomidora równomiernie 1 1/2 łyżeczki oleju; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Piec w 425 przez 15 do 17 minut lub aż pomidory zaczną brązowieć i skórki zmarszczki.
Podczas pieczenia pomidorów, ogrzać pozostałe 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę.
Dodaj szpinak i gotuj 1 do 2 minut lub aż szpinak zwiędnie. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli.
Połączyć ricotta, kozi ser, i pozostałe 1/8 łyżeczka pieprzu w małej misce; kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 30 sekund, aby zmiękczyć.
Na wierzchu kromki chleba równomiernie z połową pomidorów; na wierzchu równomiernie z mieszanką zwiędłego szpinaku. Łyżka ser ricotta mieszaniny równomiernie na szpinaku; top równomiernie z pozostałych plastrów pomidora.
Bruschettę posypać równomiernie parmezanem.
Umieścić bruschetta na blasze do pieczenia; broil 1 minutę lub aż ser topi.