Pieczony New York Strip Steak z sosem musztardowym z Porto Wine

Jeśli $1.4 za porcję spada twój budżet, pieczony nowojorski stek w paski z sosem musztardowym z Porto może być niesamowity bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, bulion z kurczaka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj New York Strip Steak z sosem grzybowym z czerwonego wina, Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy, oraz New York Strip steki z sosem Chrzanowo-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i umieść stojak na środku.
Obficie przyprawić nowojorski pas solą i pieprzem.
Podgrzać metalową patelnię do pieczenia na dużym ogniu.
Dodaj film oliwy z oliwek. Gdy olej zacznie wydzielać skrawki dymu, ostrożnie włożyć mięso do garnka i podgrzać do średniej wysokości, rozsypać skrawki po bokach. Smażyć bez przeszkadzania, aż mięso będzie równomiernie rumiane, około 5 minut na stronę. Z prezentacji mięsa stronie do góry, umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i gotować, aż zrobić średnio rzadkie, 140 do 145 Stopni F na termometr natychmiastowy odczytu, o 45 protokół.
Przełożyć mięso z patelni na talerz, przykryć folią aluminiową i pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut.
Usuń i wyrzuć resztki z patelni do pieczenia i wylej wszystko, ale cienką warstwę tłuszczu.
Umieść patelnię na kuchence na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i, jak tylko zacznie skwierczeć, wlać wino porto i bulion, mieszając i skrobając drewnianą łyżką, aby rozpuścić osad na patelni. Trzepaczką wymieszać śmietanę. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać gołe gotować na wolnym ogniu i, kawałek na raz, ubijać w maśle, aż się roztopi. Kontynuuj gotowanie, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki. Wyłączyć ogień i wymieszać z musztardą i posypać solą i pieprzem, do smaku.
Przełożyć sos do małego rondla, aby był ciepły.
Odkryj nowojorski pasek i przenieś go na deskę do krojenia.
Do sosu wlać wszystkie soki zebrane na talerzu, mieszając. Ostrym nożem pokroić mięso w poprzek ziarna na plasterki o grubości około 1/2 cala, układając je na półmisku. Kadzi trochę sosu na mięso i przekazać resztę obok.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty