Pieczony labraks z domowym masłem czosnkowym i ziołową polewą z bułki tartej
Pieczony labraks z domowym masłem czosnkowym i ziołową polewą z bułki tartej to przepis na pescatarian na 4 porcje. Za 3,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 297 kalorii , 35 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup liście pietruszki, sól i pieprz, chleb na zakwasie i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 81% . Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Spaghetti Hotdish z polewą z czosnku ,pieczony makaron z serem i bułką tartą oraz zapiekany makaron z serem i bułką tartą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Zmiel chleb w robocie kuchennym, aby uzyskać lekko grubą bułkę tartą.
Naczynie żaroodporne wystarczająco duże, aby pomieścić filety, posmaruj 1 łyżką masła.
Filety ułożyć w naczyniu, doprawić solą, pieprzem, skórką i sokiem z cytryny oraz listkami tymianku.
Na dużej patelni rozpuść pozostałą 1/2 kostki masła z rozgniecionym czosnkiem. Gdy tylko masło zacznie wrzeć, wyłącz ogień i pozwól czosnkowi zaparzyć ciepłe masło.
Usuń kawałki czosnku z masła.
Dodać bułkę tartą i lekko wymieszać, aż całe masło zostanie wchłonięte. Wyłącz ogień, dodaj natkę pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rozłóż warstwę mieszanki bułki tartej na wierzchu każdego fileta i piecz przez 12 do 15 minut, aż bułka tarta będzie złotobrązowa, a ryba będzie ugotowana.