Pieczony kurczak z rozmarynem, cytryną i miodem
Pieczony kurczak z rozmarynem, cytryną i miodem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 87g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1231 kalorii. Na 6,39 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaki, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Kurczak Z Rozmarynem, Cytryną I Miodem, Kurczak pieczony z miodem rozmaryn śliwki, oraz Rosemary & lemon roast chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Ułóż dużą łyżkę do pieczenia z 3/4 gałązek rozmarynu.
Ubić 1/2 szklanki oleju, soku z cytryny i miodu w małej misce do wymieszania. Używając rąk i zaczynając od końca szyi kurczaka, delikatnie unieś skórę z dala od piersi. Pod skórą każdego kurczaka natrzeć 1/4 szklanki mieszanki cytryny na mięso.
Mżawka pozostała mieszanka cytrynawszystko Na Zewnątrz kurcząt.
Włożyć 1 połówkę cytryny i 1 szalotkę do wnęki kury; nadziewać pozostałymi gałązkami, dzieląc równo. Doprawić solą i pieprzem.
Placeremaining szalotki wokół kurcząt; ułożyć 4 cytryny rund na wierzchu każdego kurczaka.
Mżawka szalotki i cytryny rundy zprzebarwiając 2 łyżki oleju.
Pieczone kurczaki, często fastrygując soki, przez 45 minut. Zwiększ temperaturę owentu do 218° i kontynuuj pieczenie aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do najgrubszej części uda rejestratory165°F i skóra jest głęboko złocista i chrupiąca, około 10 minut dłużej.
Łyżka soków na patelni na kurczaki, szalotki i plasterki cytryny i podawać w patelni do pieczenia.