Pieczony kurczak z czerwonymi winogronami, karmelizowaną cebulą perłową i sosem Port Pan

Pieczony kurczak z czerwonymi winogronami, karmelizowaną cebulą perłową i sosem Port Pan
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 72 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 312 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szkliwiona perłowa cebula i winogrona, Pieczone Winogrona + Cebula Perłowa, oraz Szkliwiona cebula Perłowa w porcie z liśćmi laurowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375°. Ustaw kurczaka w dużej żeliwnej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Ustaw patelnię w piekarniku i gotować przez 15 protokół. Kurczaka zalać sokami, a następnie dodać winogrona, czosnek i cebulę perłową. Gotować, fastrygowanie co dziesięć minut lub tak, aż kurczak jest gotowane, 30 do 40 minut. Po zakończeniu układamy kurczaka, cebulę i winogrona na talerzu i przykrywamy folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
WinogronaWinogrona
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Ostrożnie Ustaw patelnię na płycie kuchennej. Za pomocą łyżki, usunąć jak najwięcej oleju na patelni, Jak to możliwe. Włączyć ciepło do medium i wlać do portu. Używając drewnianej łyżki, zeskrobać dno, aby usunąć rumiane kawałki. Zmniejsz, aż płyn zacznie wyglądać jak sos, pięć do siedmiu minut. Wyłączyć ogień i wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
PortPort
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Kurczaka pokroić na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Podawać kawałki kurczaka z prażonymi winogronami, cebulą perłową i sosem portowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Cebula PerłowaCebula Perłowa
WinogronaWinogrona
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
PortPort
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn