Pieczony kurczak w sosie z patelni
Pieczony kurczak z sosem Pan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 302 kalorie, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, sól koszerna, cytryna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Arkusz Pan Rozmaryn Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń szyję i podroby z kurczaka.
Przenieść szyjkę do średniej patelni do pieczenia; wyrzucić podroby. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Posypać pół soli i pieprzu.
Umieść cytrynę w jamie. Ułóż plastry cebuli na środku patelni.
Kurczaka ułożyć na cebuli. Końcówki skrzydeł złożyć pod spodem; nogi luźno związać sznurkiem kuchennym.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Kurczaka posypać pozostałą solą i pieprzem. Pieczeń 1 godzina 15 minut, obracając patelnię w połowie. Podnieś temperaturę do 232°. kontynuuj pieczenie, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część piersi zarejestruje165 (20-30 minut).
Kurczaka i cebulę przełożyć na półmisek. Wyrzucić skórę kurczaka.
Umieść patelnię na dużym ogniu. Doprowadzić płyn do wrzenia na patelni.
Dodać 3/4 szklanki wody. Powrót do wrzenia, skrobanie rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią (5 minut).
Wlać do kubka lub separatora tłuszczu.
Odstawić, aż tłuszcz wydobędzie się na powierzchnię (5 minut). Odrzuć tłuszcz.
SOS podawać z kurczakiem.