Pieczony kurczak i Brie
Pieczony kurczak i Brie może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 36g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Wiele osób robiło ten przepis, a 242 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka piwa, ser brie, połówki piersi kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Blue Brie (Pieczone Brie Z Jagodami), Pieczone Brie z konfiturą figową, oraz Pieczone Brie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wlać piwo lub wino do szklanego naczynia do pieczenia wystarczająco dużego, aby ułożyć kurczaka. Doprawić kurczaka solą, pieprzem i oregano z obu stron i umieścić w naczyniu.
Piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż soki będą jasne. Podczas pieczenia kurczaka, kawałek Brie ze skórką na 1/4 cala grube plastry. Gdy kurczak jest gotowy, umieścić plastry Brie na górze. Wróć do piekarnika na 3 do 5 minut, aż ser się rozpuści. Voila, kurczak z sosem Brie jest kompletny!