Pieczony kotlet cielęcy z smalcem

Pieczony kotlet cielęcy z smalcem
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 347 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka moreli, koniak, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kotlety cielęce ze szparagami i smalcem, Kotlet Cielęcy Pannowany, oraz Kotlet Cielęcy Z Podwójnym Cięciem Saltimboca.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Zalać wrzątkiem morele w małej misce i namoczyć, aż Smalce zmiękną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Smardze przekładamy łyżką szczelinową na sito o średnich oczkach ustawione nad miską. Nacisnąć na Smalce z tyłu łyżki, aby usunąć nadmiar płynu (należy uważać, aby nie wycisnąć całą wilgoć), a następnie dodać do moczenia płynu i rezerwy. Spłucz morele, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Rezerwuj morele i ciecz oddzielnie, umożliwiając osiadanie cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Podczas gdy Smalce moczyć, niech kotlety cielęce stać w temperaturze pokojowej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
5
Kotlety osuszyć i doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
6
Podgrzać żaroodporne 12-calowy ciężki patelni (nie nonstick) na średnim ogniu aż do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać olej i ciepła do palenia, następnie dodać kotlety cielęce i spód dobrze, 2 do 3 minut. Obrócić kotlety i zapiekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
Cienki-Cienki-
8
Dodać masło, czosnek, i tymianek na patelni i baste cielęciny z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, fastrygowanie co kilka minut, aż natychmiastowy odczyt termometr umieszczony poziomo w środku rejestry chop 130 do 57° dla średnio rzadkie, 10 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Przelać kotlety na talerz, aby odpocząć. Odrzuć czosnek i tymianek, utrzymując soki i tłuszcz na patelni i wróć do palnika na średnim ogniu. (Uchwyt będzie bardzo gorący.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodaj Smalce i sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
12
Dodaj szalotka i sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
13
Krótko wyjąć z ognia i dodać koniak, następnie powrócić do ognia i rozpalić, mieszając i skrobając brązowe kawałki, aż większość cieczy odparuje. Powoli wlać zarezerwowany płyn do namaczania, uważając, aby pozostawić ostatnią łyżkę stołową (zawierającą osad) w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Dodać soki mięsne z talerza i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
15
Wymieszać z crème fraîche, wirując do włączenia, i gotować, aż Smalce są lekko powlekane i ciecz jest lekko zagęszczony. Wymieszać ze szczypiorkiem i estragonem, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Creme FraicheCreme Fraiche
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
16
Podawać kotlety duszone z smalcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia3
Magazyn