Pieczony kotlet cielęcy z smalcem

Pieczony kotlet cielęcy z smalcem
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 347 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka moreli, koniak, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kotlety cielęce ze szparagami i smalcem, Kotlet Cielęcy Pannowany, oraz Kotlet Cielęcy Z Podwójnym Cięciem Saltimboca.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Zalać wrzątkiem morele w małej misce i namoczyć, aż Smalce zmiękną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Smardze przekładamy łyżką szczelinową na sito o średnich oczkach ustawione nad miską. Nacisnąć na Smalce z tyłu łyżki, aby usunąć nadmiar płynu (należy uważać, aby nie wycisnąć całą wilgoć), a następnie dodać do moczenia płynu i rezerwy. Spłucz morele, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Rezerwuj morele i ciecz oddzielnie, umożliwiając osiadanie cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Podczas gdy Smalce moczyć, niech kotlety cielęce stać w temperaturze pokojowej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
5
Kotlety osuszyć i doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6
Podgrzać żaroodporne 12-calowy ciężki patelni (nie nonstick) na średnim ogniu aż do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać olej i ciepła do palenia, następnie dodać kotlety cielęce i spód dobrze, 2 do 3 minut. Obrócić kotlety i zapiekać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Dodać masło, czosnek, i tymianek na patelni i baste cielęciny z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, fastrygowanie co kilka minut, aż natychmiastowy odczyt termometr umieszczony poziomo w środku rejestry chop 130 do 57° dla średnio rzadkie, 10 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
10
Przelać kotlety na talerz, aby odpocząć. Odrzuć czosnek i tymianek, utrzymując soki i tłuszcz na patelni i wróć do palnika na średnim ogniu. (Uchwyt będzie bardzo gorący.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodaj Smalce i sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
12
Dodaj szalotka i sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
13
Krótko wyjąć z ognia i dodać koniak, następnie powrócić do ognia i rozpalić, mieszając i skrobając brązowe kawałki, aż większość cieczy odparuje. Powoli wlać zarezerwowany płyn do namaczania, uważając, aby pozostawić ostatnią łyżkę stołową (zawierającą osad) w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
14
Dodać soki mięsne z talerza i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
15
Wymieszać z crème fraîche, wirując do włączenia, i gotować, aż Smalce są lekko powlekane i ciecz jest lekko zagęszczony. Wymieszać ze szczypiorkiem i estragonem, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Creme FraicheCreme Fraiche
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
16
Podawać kotlety duszone z smalcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia3
Magazyn