Pieczony kotlet cielęcy z smalcem
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 347 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka moreli, koniak, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kotlety cielęce ze szparagami i smalcem, Kotlet Cielęcy Pannowany, oraz Kotlet Cielęcy Z Podwójnym Cięciem Saltimboca.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Zalać wrzątkiem morele w małej misce i namoczyć, aż Smalce zmiękną, około 30 minut.
Smardze przekładamy łyżką szczelinową na sito o średnich oczkach ustawione nad miską. Nacisnąć na Smalce z tyłu łyżki, aby usunąć nadmiar płynu (należy uważać, aby nie wycisnąć całą wilgoć), a następnie dodać do moczenia płynu i rezerwy. Spłucz morele, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Rezerwuj morele i ciecz oddzielnie, umożliwiając osiadanie cieczy.
Podczas gdy Smalce moczyć, niech kotlety cielęce stać w temperaturze pokojowej 30 minut.
Kotlety osuszyć i doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu (łącznie).
Podgrzać żaroodporne 12-calowy ciężki patelni (nie nonstick) na średnim ogniu aż do gorąca.
Dodać olej i ciepła do palenia, następnie dodać kotlety cielęce i spód dobrze, 2 do 3 minut. Obrócić kotlety i zapiekać 1 minutę.
Dodać masło, czosnek, i tymianek na patelni i baste cielęciny z roztopionym masłem.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, fastrygowanie co kilka minut, aż natychmiastowy odczyt termometr umieszczony poziomo w środku rejestry chop 130 do 57° dla średnio rzadkie, 10 do 15 minut.
Przelać kotlety na talerz, aby odpocząć. Odrzuć czosnek i tymianek, utrzymując soki i tłuszcz na patelni i wróć do palnika na średnim ogniu. (Uchwyt będzie bardzo gorący.)
Dodaj Smalce i sauté 1 minutę.
Dodaj szalotka i sauté 1 minutę.
Krótko wyjąć z ognia i dodać koniak, następnie powrócić do ognia i rozpalić, mieszając i skrobając brązowe kawałki, aż większość cieczy odparuje. Powoli wlać zarezerwowany płyn do namaczania, uważając, aby pozostawić ostatnią łyżkę stołową (zawierającą osad) w misce.
Dodać soki mięsne z talerza i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki.
Wymieszać z crème fraîche, wirując do włączenia, i gotować, aż Smalce są lekko powlekane i ciecz jest lekko zagęszczony. Wymieszać ze szczypiorkiem i estragonem, doprawić solą i pieprzem.
Podawać kotlety duszone z smalcem.