Pieczony kalafior z winegretem kaparowym
Pieczony kalafior z Kaparem Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka kaparów, złote rodzynki, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony kalafior z jalapeño Caper Vinaigrette, Pieczona czerwona papryka i kalafior z winegretem kaparowym, oraz Pieczony kalafior z orzeszkami piniowymi, rodzynkami i winegretem kaparowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Aby przygotować kalafior, pociągnij i odetnij zielone liście.
Przetnij głowę na pół od góry do dołu.
Wytnij rdzeń, a następnie pokrój wierzch na mniejsze kawałki, pozostawiając przymocowaną łodygę. Chcesz kwiatki wielkości kęsa, które wyglądają jak małe drzewka kalafiora.
Kalafior wymieszać z oliwą z oliwek i solą i wstawić do piekarnika. Kalafior pieczemy przez 20 minut.
Podczas gdy kalafior jest pieczenie, puree kapary, czosnek, ocet, i pietruszka w robocie kuchennym. Podczas pracy maszyny, skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek. W razie potrzeby posolić i doprawić solą.
Pieczony kalafior wrzucić z winegretem i posypać rodzynkami.