Pieczony Kalafior Po Włosku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego kalafiora w stylu włoskim. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 304 kalorie, 20g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, ząbki czosnku, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Kalafior po włosku, Pieczone Klopsiki Po Włosku, oraz Fasola Po Włosku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać olej do patelni; wirować.
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół.
Dodać czosnek; smażyć przez 30 sekund, stale mieszając. Wymieszać z wołowiną.
Posypać solą i papryką, i smażyć 3 protokół lub aż rumiane, mieszając do kruszonki. Wymieszać z sosem i oliwkami.
Kalafior na parze 4 minuty lub do chrupkiego-przetargu.
Umieść kalafior w bezpiecznym naczyniu do pieczenia brojlerów 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania; top z mieszaniną sosu.
Umieścić chleb w mini chopper; pulsować aż grube okruchy tworzą.
Połączyć okruchy i ser; posypać mieszaniną kalafiora. Broil 4 minut lub aż rumiane.
Wine Match: kiedy jesteś w Rzymie, pij jak Rzymianie: lekka, łatwa do picia włoska czerwień z dobrą kwasowością dobrze pasuje do sosu na bazie pomidorów i wołowiny w tym włoskim przepisie. Spróbuj Castello Banfi ' s Col Di Sasso 2008 (8 USD), miękkiej i owocowej mieszanki cabernet sauvignon i sangiovese, która ma nutę ziemistości, która wzmacnia oliwki i kalafior. -- Gretchen Roberts