Pieczony kalafior i starzony Biały Cheddar Gratin

Pieczony kalafior i starzony Biały Cheddar Gratin
Pieczony kalafior i starzony Biały Cheddar to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis zachwycił 32228 osób. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kalafior, gałka muszkatołowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony kalafior i starzony Biały Dip Cheddar, Pieczony kalafior i postarzana zupa z białego cheddaru, oraz Pieczone jabłko i postarzana zupa z białego cheddaru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić różyczki kalafiora w oleju wraz z solą i pieprzem i ułożyć je w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia.Kalafior pieczemy w rozgrzanym piekarniku 204°, aż lekko zarumieni się, około 20-30 minut.Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu, wymieszać z mąką i niech gotować, aż po prostu zaczyna się trochę brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wymieszać z mlekiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem oraz serem i podgrzewać, aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Kalafior wymieszać z sosem beszamelowym, wlać do naczynia do pieczenia i polać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż będzie bulgotać po bokach i złocisty na górze, około 15-20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn