Pieczony indyk z cytryną i szczypiorkiem
Pieczony indyk z cytryną i szczypiorkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 860 kalorii, 107g białka, oraz 44g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soku z cytryny, indyka, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk z rozmarynem i cytryną, Szałwia-pieczony indyk z sosem cytrynowo-laurowym, oraz Ojai pieczony indyk z rozmarynem, cytryną i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce połączyć 1/4 szklanki szczypiorku z masłem, skórką z cytryny i sokiem, 1 łyżką soli koszernej i 1 łyżeczką pieprzu i pulsować, aż będzie gładka.
Przenieść 1/4 szklanki masła cytrynowo-szczypiorkowego do małej miseczki i wymieszać z mąką; rezerwy.
Zaczynając od szyi, delikatnie oddziel skórę indyka od piersi i nóg za pomocą palców. Doprawić jamę indyka solą. Połowę masła cytrynowo-szczypiorkowego zetrzyj pod skórą z malaksera, rozprowadzając po piersiach i udach.
Ustaw indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia i rozrzuć plastry marchewki, cebuli i cytryny na patelni; dodaj 1 1/2 szklanki wody. Pozostałe masło ze szczypiorku cytrynowego przetrzyj Na Zewnątrz indyka. Piec na dolnej półce piekarnika przez 3 1/2 do 4 godzin, dodając 1 1/2 szklanki wody do patelni i tenting indyka folią w połowie pieczenia. Indyka robi się, gdy termometr błyskawicznie odczytywany włożony głęboko w udo rejestruje 17
Odkryj indyka i przenieś na deskę do rzeźbienia; pozostaw na 30 minut.
W międzyczasie odcedzić soki z patelni do dużej miarki; wyrzucić ciała stałe. Łyżka off tłuszczu i wyrzucić go. (Powinieneś mieć około 2 szklanki odtłuszczonych soków z patelni.) W dużym rondlu gotuj wywar z indyka, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, około 15 minut. Ustaw patelnię do pieczenia na 2 palnikach na dużym ogniu; dodaj zredukowany zapas i zeskrobaj wszystkie rumiane kawałki przyklejone do dna i boków patelni. Wywar przecedzić do rondla.
Dodaj soki na patelni i doprowadzić do duszenia.
Ubij w zarezerwowanej mieszance masła i mąki i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale ubijając. Gotować, aż zgęstnieje, o 4 protokół, i doprawić sos solą.
Dodać pozostałe 2 łyżki szczypiorku. Pokroić indyka i podawać, przekazując SOS przy stole.