Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy

Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy
Pieczony indyk z boczkiem i sosem ziołowo-jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 283g białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 2451 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.42 za porcję. Przepis ten zachwycił 147 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, seler, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Spróbuj Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy, Schab pieczony z ziołami z sosem jabłkowo-jabłkowym, oraz Pieczony indyk z sosem jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiksuj wszystkie składniki w procesorze, ażbakon zostanie drobno posiekany.
2
Przenieś na arkusz folii plastikowej. Używając plastikowej folii jako pomocy, mieszankę rollbutter w 2-calowy dziennik średnicy; chilluntil firmy. DO AHEAD: można zrobić 3 dni. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz kark z indykiem, 1/4 szklanki tłuszczu z indyka i nogę z indyka w ciężkim dużym garnku ovenproofpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
3
Wstawić do piekarnika; pieczemy na wolnym ogniu do momentu, gdy części klucza są głębokie, Ciemnobrązowe, obracają się, około 1 i 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Odcedzić, rezerwując tłuszcz z garnka. Rezerwa 1/4 szklanki tłuszczu do sosu; powrót 1 łyżka tłuszczu do garnka. Zwrócić część indyka do garnka; wymieszać z selerem, cebulą,gałązkami tymianku i pieprzem. Powrót garnek do piekarnika; pieczenie 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
PieprzPieprz
SelerSeler
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
5
Dodaj jabłecznik i winegar; piecz 10 minut dłużej. Zredukować temperaturę do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
6
Dodać 8 filiżanek stockand szałwii do garnka; gotować w piekarniku uncovered1 1/2 godziny. Odcedzić bazę sosu przez finestrainer; wyrzucić ciała stałe w sitku (będzie około 5 szklanek bazy sosu). DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
BazaBaza
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
1
Pokroić masło boczku na 1/4 cala grube rundy i odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut. Spłucz turkeyinside i out; pat suche. Zaczynając od szyi, ostrożnie przesuń rękę między skórą a mięsem, a następnie przesuń rękę między skórą a mięsem uda. Ostrożnie przesuń plasterki masła między skórą i nogą, udem i mięsem piersi na pokrycie (będzie obfita ilość mieszanki butter).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BoczekBoczek
MięsoMięso
2
Posypać 1 łyżeczką grubej soli i 1 łyżeczką pieprzu przez indyka oraz 1 łyżeczką grubej soli i 1 łyżeczką łyżeczki do herbaty w głównej jamie indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
3
Miejsce turkieyon obramowane blachy do pieczenia. Przykryć plastikwrapą lub folią; schłodzić co najmniej 1 dzień. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku; rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Cebulę, seler, koper włoski,marchew, jabłka, olej i liście laurowe wymieszać w większej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SelerSeler
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
7
Umieść indyka na szczycie vegetablemixture. Tuck skrzydła pod; tie nogi togetherloosely trzymać kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
8
Włożyć indyka do piekarnika; pieczyć do momentu, aż termometr odczytu włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 77°, fastrygowanie z kapiących patelni co 30 minut i namiotowanie luźno folią, jeśli zbyt szybko brązowieje, w sumie około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Przenieś turcjędo talerza (wewnętrzna temperatura indyka wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
10
Wlać mieszaninę warzyw i pandrippings do dużego Sitka ustawionego na largebowl; naciśnij na stałe, aby wyodrębnić płyn.Wyrzucać ciała stałe do sitka. Łyżka tłuszczu z kapieli z patelni; wyrzucić (w kapieli z patelni będzie duża ilość tłuszczu). Zarezerwowane kroplówki do sosu (ok. 1cup).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
EkstraktEkstrakt
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
11
Usuń tłuszcz z powierzchni bazy sosu; rezerwy tłuszczu 1/4 szklanki. Rewarm Cider gravy base.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
SOSSOS
12
Stopić zarezerwowane 1/4 szklanki tłuszczu w largesaucepan na średnim ogniu.
13
Dodać mąkę; mieszać3 minuty. Stopniowo dodawać ciepły sos jabłecznika i odtłuszczone kapiele patelni. Gotuj na wolnym ogniu, zagęszczony i zredukowany do 51 / 2cups, często ubijając, około 5 minut.Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BazaBaza
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
14
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
1
W 1962 roku dziesięciu przyjaciół, którzy wierzyli, że europejskie winorośle mogą się rozwijać w stanie Washington, założyło Stowarzyszenie
2
Winiarze. Zaczęli produkować wina w warsztacie jednego z ich członków, który został
3
Pierwszy producent wina Columbia Winery. Dziś Winnica Seattle produkuje wszystko od Merlot do Gewürztraminer. Z theturkey, lubimy Columbia 2003 Syrah z
Składniki, których będziesz potrzebować
GewurztraminerGewurztraminer
ShirazShiraz
4
Red Willow Vineyard ($30). Strawberryand jasne smaki owocowe plus pikantne wykończenie whitepepper oznacza, że to wino może wytrzymać do indyka - i wszystkie dodatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
OwoceOwoce
WinoWino

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijabłecznikjabłecznik2(zima)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane nieobrane jabłkagrubo posiekane nieobrane jabłka227Orzechy dowolne (posiekane)applewood-plastry boczku wędzonego, grubo posiekaneapplewood-plastry boczku wędzonego, grubo posiekane33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła2(może być lub przeglądać)świeżo zmielony czarny pieprz, podzielonyświeżo zmielony czarny pieprz, podzielony0(może być lub przeglądać)pieprz czarnypieprz czarny4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana obrana marchewkagrubo posiekana obrana marchewka4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekany selergrubo posiekany seler2(może być lub przeglądać)gruboziarnista sól morska lub gruboziarnista sól koszernagruboziarnista sól morska lub gruboziarnista sól koszerna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gruboziarnista sól morska lub gruboziarnistagruboziarnista sól morska lub gruboziarnista796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMusztarda DijonMusztarda Dijon4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane świeże Cebulki kopru włoskiegogrubo posiekane świeże Cebulki kopru włoskiego596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny2Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka lub niskosolny rosół z kurczakarosół z kurczaka lub niskosolny rosół z kurczaka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula4całe liście szałwiicałe liście szałwii6largesgałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku8kilogramyIndyk heritage, kark i 1/4 szklanki tłuszczu z ubytków zarezerwowanych dla bazy sosu cydrIndyk heritage, kark i 1/4 szklanki tłuszczu z ubytków zarezerwowanych dla bazy sosu cydr596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitłuszcz zarezerwowany z ubytków indyczychtłuszcz zarezerwowany z ubytków indyczych1cała noga indyka (udo i udo)cała noga indyka (udo i udo)8kilogramySzyja zarezerwowana z Heritage turkeySzyja zarezerwowana z Heritage turkey2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia83
Magazyn