Pieczony Halibut z aromatem bananowo-pomarańczowym
Pieczony Halibut z aromatem bananowo-pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 189 kalorii, 22g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 72 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz banany, sok z limonki, halibut i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem, Pieczony Halibut z salsą pomarańczową, oraz Pieczony halibut z salsą z krwistej pomarańczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ryby: Rozgrzej piekarnik do 232°. lekko pokryć blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Rybę pokroić na 4 porcje.
Wymieszać kolendrę z solą w małej misce i posypać równomiernie po obu stronach ryby.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec rybę, aż będzie soczysta i prawie płatki po naciśnięciu nożem, 8 do 12 minut, w zależności od thickness.To przygotuj smakołyk: w międzyczasie w średniej misce wymieszaj banany, skórkę pomarańczową, posiekane pomarańcze, kolendrę, sok z limonki, kolendrę i sól. Aby służyć, łyżka smaków nad pieczoną rybą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.