Pieczony Halibut Sitka
Pieczony Halibut Sitka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 303 kalorie, 29g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz koper, sól i mielony pieprz, filet z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony Halibut Sitka, Halibut Pieczony, oraz Halibut Pieczony.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F (245 stopni C).
Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Doprawić halibuta solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Umieść halibuta w wysmarowanym naczyniu do pieczenia.
Połącz zieloną cebulę, majonez, kwaśną śmietanę i koperek w misce.
Rozprowadzić mieszankę zielonej cebuli równomiernie na każdym kawałku halibuta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie nieprzejrzysta i łatwo się płatkami widelcem, około 20 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.