Pieczony gulasz z warzywami korzeniowymi

Pieczony gulasz z warzywami korzeniowymi
Zapiekanka z warzywami korzeniowymi wymaga około 3 godzin i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tej potrawy zawiera około 27 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 442 kalorie . Za 1,86 dolara za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Można się nią delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobra zimą . Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Mieszanka pieprzu, brukwi, pieczeni wołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka z warzywami korzeniowymi , Pieczone w miodzie warzywa korzeniowe i Jedna zupa na dwa sposoby: Grube warzywa i krem z warzyw .

Instrukcje

1
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj 3/4 szklanki mąki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
Dodaj wołowinę, po kilka kawałków na raz, i potrząsaj, aby pokryć. W żaroodpornym rondlu holenderskim, partiami zrumień wołowinę na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Wyjąć i trzymać w cieple.
4
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Wmieszaj pozostałą mąkę, aż składniki się połączą. Stopniowo dodawaj bulion; dodaj liść laurowy i wołowinę. Doprowadź do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Pokrój warzywa na kawałki o boku 2,5 cm; wmieszaj do gulaszu. Przykryj i piecz przez kolejne 1,5 do 2 godzin lub do momentu, aż wołowina i warzywa będą miękkie. Zdejmij tłuszcz i wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn