Pieczony gulasz z warzywami korzeniowymi
Zapiekanka z warzywami korzeniowymi wymaga około 3 godzin i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tej potrawy zawiera około 27 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 442 kalorie . Za 1,86 dolara za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Można się nią delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobra zimą . Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Mieszanka pieprzu, brukwi, pieczeni wołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka z warzywami korzeniowymi , Pieczone w miodzie warzywa korzeniowe i Jedna zupa na dwa sposoby: Grube warzywa i krem z warzyw .
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj 3/4 szklanki mąki, sól i pieprz.
Dodaj wołowinę, po kilka kawałków na raz, i potrząsaj, aby pokryć. W żaroodpornym rondlu holenderskim, partiami zrumień wołowinę na oleju.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie chrupiąca.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Wmieszaj pozostałą mąkę, aż składniki się połączą. Stopniowo dodawaj bulion; dodaj liść laurowy i wołowinę. Doprowadź do wrzenia.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę.
Pokrój warzywa na kawałki o boku 2,5 cm; wmieszaj do gulaszu. Przykryj i piecz przez kolejne 1,5 do 2 godzin lub do momentu, aż wołowina i warzywa będą miękkie. Zdejmij tłuszcz i wyrzuć liść laurowy.